Publicado hace 6 días

ombuarchitecture:

RESEARCH LABORATORY

Groningen, Netherlands, 2003–2008

The facade isconstructed from flat, vertical aluminum slats, which, in places, are twisted outwards in bowed forms. Tall, vertical undulations are generated, which present an open or a closed aspect depending on the angle under which they are viewed.

On the lower level the colour yellow is used, which gradually changes to green towards the top of the building.

In the interior, two internal vertical voids allow daylight to enter the interior functioning as a form of internal facade. The two voids have the geometry of asymmetrical truncated cones which mirror each other vertically. Shared walkways surround these internal voids, creating a clear organisation whereby dark corridor systems can be avoided.On the ground floor, where daylight is at its lowest, yellow is used. Per floor this colour then deepens through to orange and finally to red on the uppermost level.

by UNstudio

some photos: Su LeeTatiana MatveevaChristian Richters; Frank Vantol

Publicado hace 2 semanas

archatlas:

Aspen Art Museum Shigeru Ban Architects 

The design of the 30,000 SF ‘kunstalle’ is based on five critical design elements:

  1. The Grand Staircase - The space of the staircase mediates between the screen and the interior. It provides exterior access to the public roof and interior access to all gallery levels. Mobile art platforms inhabit the exterior stair, bringing a gallery space to the outside.
  2. The “Moving Room” - Also known as the Glass Reception Elevator. The large, transparent elevator, will animate the northeast corner of the museum. Visitors will be able to ascend to the roof from the entry, to experience a slow, unfolding, focused mountain view at the rooftop. The rooftop space will be the only public rooftop in Aspen.
  3. The Wooden Roof Structure - The innovative triangular wooden roof structure covers the interior space of the roof. The remainder of the roof is open to a terrace. The structure gives a depth and beauty to the interior of the ceiling.
  4. The Wooden Screen - The wooden screen shades the building on the two main facades. It creates the signature for the building and reveals the structure and gallery spaces beyond. Light coming through the openings in the screen cast beautiful shadows on the main museum stairs, corridor and entry spaces.
  5. The “Walkable” Skylights on the Rooftop Sculpture Garden - Skylights on the roof and terrace surface will bring light to the gallery below. Upper roof skylights bring light down to these lower skylights.”
Publicado hace 1 mes
Publicado hace 1 mes

ombuarchitecture:

SOUMAYA MUSEUM

MEXICO CITY • MEXICO

By FE-EE 

via archpaper

Publicado hace 1 mes
Publicado hace 1 mes
Publicado hace 1 mes

archatlas:

Shenzhen Bao’an International Airport Terminal 3 Studio Fuksas

Publicado hace 1 mes

archatlas:

Mario Matamoros

Just a small sampling of the work by Mario found on his tumblr Notfall Cafe focusing on the beauty of architecture one detail at a time. 

Check out this tumblr!

Publicado hace 2 meses
Publicado hace 2 meses

ombuarchitecture:

Gas Natural Office Building

Barcelona

By EMBT - miralles tagliabue architects

Photos by Carola Gerich